WANDELEN

Chateau de Camurac ligt aan de voet van de Pyreneeën. In de directe omgeving zijn vele wandelroutes. Wij hebben kaarten voor rondwandelingen en kunnen ook informatie geven over diverse Lange Afstands Wandelpaden (zogenaamde Grandes Randonnées, GR-paden of LAW-routes) die hier in de buurt passeren, zoals de GR107 (Chemin des Bonhommes), de GR7 (van de Vogezen naar Andorra) en de GR367 (le Sentier Cathare).

FIETSEN

We beschikken over kaarten met verschillende fietstochten. Natuurlijk kunnen we je ook helpen met tips over bekende cols van de Tour de France in de buurt. Steeds meer mensen komen met elektrische fietsen. Deze kun je veilig bij ons neerzetten en gemakkelijk opladen. Ook verhuren wij een aantal mountainbikes.

MOTORTOCHTEN

De vele smalle en bochtige wegen hier in de Pyreneeën zorgen voor onvergetelijke tochten op de motor. Doordat er al veel motorrijders bij ons een vakantie hebben doorgebracht, kunnen wij je goed helpen met het uitzetten van tochten. Denk aan een dagje in het hooggebergte van Andorra, een tocht langs de Middellandse Zee, een dagje door de vele wijnvelden of een tocht van het ene Katharenkasteel naar het andere.

STEDENBEZOEK

Denk aan Carcassonne, een van de meest bezochte historische steden van Frankrijk, Foix, Toulouse en Perpignan. Andorra (belastingvrij inkopen) ligt op minder dan 1 uur van Camurac en is zeker de moeite waard. Zelfs Barcelona en Lourdes zijn als dagtocht te ondernemen.

CULTUUR

Chateau de Camurac ligt midden in het Katharengebied. Hierdoor zijn er vele ruïnes en kastelen in de omgeving die zeker een bezoek waard zijn. Voorbeelden zijn Montségur, Peyrepertuse, Queribus, Puilaurens en Puivert. De geschiedenis van de Katharen is behoorlijk indrukwekkend. We vertellen er graag meer over.

SPORTIEVE ACTIVITEITEN

In Camurac kun je paragliden. Wanneer de wind goed staat vertrek je vanaf het skistation en zweef je naar ons dorp terug. In de omgeving kun je wandklimmen zowel binnen (Escalade) als buiten (Via Ferrata), raften, kayakken, canyoning, kanoën, enz. Wij hebben veel adressen waar je in de buurt terecht kan. Zwemmen kun je in een heerlijk meer op 5 minuten van ons vandaan. In de buurt zijn ook zwembaden en uiteraard de Middellandse Zee. In juli en augustus hebben wij ook een opzetzwembad in de tuin staan.

WINTERSPORT

Camurac heeft een eigen skistation. In de winter kun je hier skiën. In de omgeving zijn meerdere stations zoals Ax-les-Thermes, Ascou en ook Andorra. Kijk voor actuele sneeuwinfo ook eens op onze Facebook- of Instagrampagina. Je kunt hier ook langlaufen en er zijn routes uitgezet voor fantastische winterwandelingen met zgn. raquettes. Na elke activiteit heb je steeds weer de tuin of de gezamenlijke ruimtes van ons Chateau tot je beschikking om lekker uit te blazen.